L'Hospitalet

Apostem per la igualtat real entre homes i dones

  • Mª Ángeles Sariñena
  • Actualitzat:
  • Creat:

Les dones volem gaudir en plenitud dels nostres drets i decidir lliurement el nostre futur en condicions d’igualtat, perquè malgrat els avenços socials existeixen encara molts obstacles que dificulten que sigui realment efectiva.

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets de les Dones, els i les socialistes de L’Hospitalet hem sortit un any més al carrer per manifestar el nostre ferm compromís amb la defensa dels drets de les dones i de les polítiques d'igualtat, així com el nostre rebuig a la violència masclista i a la discriminació laboral. Les dones volem gaudir en plenitud dels nostres drets i decidir lliurement el nostre futur en condicions d’igualtat, perquè malgrat els avenços socials existeixen encara molts obstacles que dificulten que sigui realment efectiva.

Per això, tornem a demanar als governs de la Generalitat i de l’Estat que deixin de retallar les polítiques d’igualtat i de lluita contra la violència de gènere. A Catalunya hem patit doblement les retallades legals i pressupostàries en polítiques de gènere. Des del govern del PP, amb l’excusa de la crisi, al qual reclamem el compliment de l’acord de dotació pressupostària de 200 milions al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere sense més dilacions. Però també des de la Generalitat que ha prioritzat la inversió de diners públics a favor del procés, mentre retallaven en subvencions a entitats que treballen amb dones en situació de vulnerabilitat o serveis sensibles, com els d’atenció a les dones víctimes de gènere.

Les dones només hem avançat en drets amb governs socialistes amb una visió transversal de gènere i ho seguim fent ara amb propostes des de l’oposició, com el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, la Llei de la Bretxa Salarial i la Llei d’Igualtat Laboral. A més treballarem per assolir una Llei d’Usos del Temps eficient, que fomenti la conciliació, la coresponsabilitat i la racionalització d’horaris. Els i les socialistes no deixarem d’exigir als governs de la Generalitat i de l’Estat respostes efectives per aconseguir la igualtat real de drets i oportunitats entre homes i dones.

 

Mª Ángeles Sariñena Hidalgo

Secretària del PSC adscrita a l’Àrea de Polítiques d’Igualtat