L'Hospitalet

El Cirque Du Soleil arriba a L'Hospitalet de la mà del Govern de Núria Marín

  • Actualitzat:
  • Creat:

L'Hospitalet i el Districte Cultural es converteixen en referència internacional de la cultura i els grans esdeveniments. El Cirque Du Soleil és una oportunitat per crear economia, llocs de treball i cultura a la ciutat. Ho reinvertim en els barris.

La col·laboració establerta amb el Cirque du Soleil s’emmarca en l’objectiu estratègic del Govern socialista d’impulsar la cultura com a eina per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat i reforçar el paper de L’Hospitalet com a referent metropolità.

 

Beneficis de la instal·lació del Cirque du Soleil a la ciutat

- Una oportunitat per generar economia i cultura.

- Donar visibilitat al Districte Cultural L’H i atreure altres activitats culturals a la ciutat.

- Internacionalització de la marca L’H

- Beneficis econòmics. El Cirque Du Soleil donarà treball a 150 persones que realitzaran diferents tasques en el muntatge i el funcionament dels espectacles, i pagarà un canon anual de més de 170 mil euros, multiplicat  pels 12 anys compromesos d’ocupació representa un ingrés de més de 2 milions d’euros.

- Utilització dels serveis locals. Allotjament als hotels de la ciutat i ús de les agències de publicitat, restauració i bars, comerç de proximitat...

- Beneficis socials. El Cirque du Soleil, a través del programa Cirque du Monde, ofereix una vintena de beques per a formadors de joves en risc d’exclusió personal i social, per formar-se en circ social com a monitors d’infants i adolescents. D’aquesta formació se’n beneficiaran centeners de nens i joves a través d’aquests monitors.

- Promoció de l’art circense entre el jovent. Tàndem Escola Pep Ventura i Bipolart.

- El solar municipal el podran utilitzar tot l’any els veïns i les veïnes de Bellvitge. S'ha adequat un terreny on s’ubicarà el Cirque du Soleil quan estigui de gira, uns quatre mesos a l’any. La resta del temps, aquest espai es destinarà a altres usos: instal·lacions esportives a l’aire lliure. 

Una part d’aquesta inversió anirà a càrrec del Cirque du Soleil, que s’ocuparà de diferents treballs: col·locació de la tanca perimetral i els accessos, execució de les connexions temporals de subministrament, i la neteja, etc.

 

En el document adjunt, pots llegir un resum de tot plegat:

Fitxers adjunts: