L'Hospitalet

Manifestem el nostre compromís per lluitar contra el canvi climàtic

  • #EmergènciaClimàtica
  • Actualitzat:
  • Creat:

Presentem una moció per declarar la emergència climàtica i establir els nostres compromisos per a la reducció de les emissions de carboni i apostar per energies renovables. Donem suport a la vaga pel Clima de divendres 27 de setembre.

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha dut a terme en els últims anys tot un seguit de mesures per reduir les conseqüències del canvi climàtic apostant per la millora dels transport públic, la reducció del parc de vehicles altament contaminants, l’increment dels serveis de vehicles verds compartits, l’ampliació de les zones verdes a la ciutat, la reducció de l’ús de consumibles a l’administració, l’estalvi energètic a la il·luminació dels nostres carrers, i els incentius per l’ús d’energies renovables.

El grup polític municipal de PSC estableix en aquesta moció del Ple Municipal de setembre els següens acords:

1.- L’Ajuntament de L’Hospitalet es compromet a desenvolupar de forma transversal en totes les seves polítiques els Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS 2030) per seguir avançant cap a una ciutat més sostenible així com en el marc del European New Green Deal.

2.- Instar al Govern d’Espanya a establir els compromisos polítics, normatius i dotar dels recursos necessaris per garantir les reduccions dels gasos d’efecte hivernacle per arribar al balanç net zero no més tard del 2040 y a ser possible abans del 2035, així com detenir la pèrdua de la biodiversitat i restaurar els ecosistemes com a única resposta possible per evitar un col·lapse de tots els sistemes naturals, inclòs l’humà.

3.- Instar al Govern de la Generalitat a preparar la II Cimera Catalana del Canvi Climàtic a la que estaran convidats a participar tots els sectors ambientals, econòmics, socials, polítics i acadèmics a fi i efecte d’acordar un full de ruta, coordinat amb l’Estat i la Unió Europea, a curt i mitjà termini, per tal d’afrontar les polítiques de mitigació i adaptació als fenòmens del canvi climàtic i que afectaria a Catalunya, tal com ja ens indica el tercer informe de canvi climàtic de Catalunya.

4.- Instar al Govern de la Generalitat el desplegament de la Llei 16/2007, d’1 d’agost, del Canvi Climàtic.

 

Cal actuar amb responsabilitat i acceptar la realitat de la crisi climàtica i la gravetat de la situació.

 

Fran Belver, portaveu del Grup Municipal Socialista: "L'Ajuntament es compromet a desenvolupar de forma transversal en totes les seves polítiques els Objectius per al Desenvolupament Sostenible. Hem d'arribar a aconseguir una ciutat més sostenible en el marc del European New Green Deal".

Fitxers adjunts: