L'Hospitalet

Més a prop d’una estació de Bellvitge-Gornal accessible

  • Núria Marín
  • Actualitzat:
  • Creat:

A L’Hospitalet som més a prop de tenir una estació de Bellvitge-Gornal accessible per a tothom. Després d’anys d’espera, Adif ha iniciat els treballs que permetran solucionar els problemes d’accessibilitat del baixador.

Si bé aquestes obres han començat més tard del que tots —Ajuntament i veïns— haguéssim volgut, ja són en marxa tal com es va comprometre el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en la visita que va realitzar a la ciutat el passat mes de febrer. Una visita durant la qual De la Serna va presentar un projecte llargament esperat i reivindicat per la ciutat com és el soterrament de les vies de les línies de Vilanova i de Vilafranca al seu pas per L’Hospitalet.

Els treballs de modernització de la infraestructura ferroviària entre el Prat i Barcelona Sants tenen un pressupost de més de 5 milions d’euros i un període d’execució de 18 mesos. La primera fase de les obres s’ha iniciat amb la renovació de travesses mitjançant maquinària pesant a l’entorn de l’estació de Bellvitge-Gornal. Uns treballs que confio que es desenvolupin de forma àgil i minimitzant, en la mesura que es pugui, les molèsties als veïns i a les veïnes del barri.

Les actuacions a càrrec d’Adif a l’estació de Bellvitge són prèvies al projecte de millora de l’accessibilitat de l’estació, que executarà Renfe i que consistirà en la instal·lació de quatre ascensors, dos d’accés exterior a vestíbul i dos d’accés a andanes des del vestíbul. El compromís és que ambdós projectes es coordinin i es solapin amb l’objectiu d’escurçar els terminis  i que pugin estar en funcionament a final de 2019.

Amb l’execució d’aquests projectes avancem cap a una nova ciutat, sense cicatrius, amb barris connectats i amb espais guanyats a les vies que generaran noves oportunitats per a la ciutadania.