L'Hospitalet

Moció contra la suspensió de la Llei d'universalització de l'assistència sanitaria

  • Actualitzat:
  • Creat:

Moció proposada per la plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i la Marea Blanca en contra de la suspensió de la Llei d’Universalització de l’Assistència Sanitària.

El Ple del mes de maig, a proposta dels grups polítics municipals PSC, ICV-EUIA-PIRATES-E i CUP-Poble Actiu, amb l’adhesió del grup polític municipal de CiU, acorda:

PRIMER.- Instar al 'Departament de Salut' que continuï garantint l'atenció sanitària pública sense exclusions a tota la ciutadania de Catalunya, per tal d'evitar que mori ningú per haver-li negat l'assistència deguda i possible a la que té dret com a ésser humà, la qual cosa suposaria 'genocidi per omissió'.

SEGON.- Demanar als professionals sanitaris que, en funció del seu deure d'atenció i del dret l'objecció de consciència, atenguin totes les persones en situació irregular.

TERCER.- Demanar la derogació immediata de la Llei RD 16/2012 al govern de l’estat i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, així com a la Mesa del Congrés que permeti el debat parlamentari sobre aquesta qüestió.

QUART.- Facilitar l’empadronament immediat a totes les persones sense distinció administrativa.

CINQUÈ.- Donar trasllat d’aquests acords al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris del parlament del Congrés de Diputats i Senat, presidència del Govern de l’Estat, Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Sindicats amb representació en l’administració sanitària, Marea Blanca de Catalunya, Marea Blanca estatal i als centres d’atenció primària del municipi.

Fitxers adjunts: