L'Hospitalet

El PSC demana que els controladors de les zones blaves i verdes siguin agents de l'autoritat

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Municipal del PSC demana en una moció del Ple del 23 de gener que els controladors de les zones blaves i verdes de L'Hospitalet siguin considerats agents de l’autoritat mitjançant una modificació de la Llei de Trànsit i Seguretat Vial.

El col•lectiu dels controladors de les àrees integrals de regulació d'estacionament, tan si són personal municipal com treballadors d'empreses contractades per l'Ajuntament, fa anys que reivindiquen que se'ls reconegui com a agents de l'autoritat.

El motiu principal és disposar d'una protecció jurídica adequada davant les agressions i la desobediència de què poden ser objecte en l'exercici de la funció que desenvolupen.

A més amb aquesta moció es pretén que davant d'un jutge la paraula d'un controlador tingui més valor a causa de la presumpció de veracitat.

EL PSC se suma d'aquesta manera a altres municipis que també han reclamat una modificació de la Llei de Trànsit. L'Ajuntament de Barcelona considera des del passat estiu als seus controladors com a agents de l'autoritat.

*Pots consultar aquesta moció del Grup Municipal Socialista a l'arxiu adjunt.​

Fitxers adjunts: