L'Hospitalet

Per una Universitat plural que respecti totes les idees

  • Moció PSC L'H Ple Municipal Novembre
  • Actualizado:
  • Creado:

La Universitat és una institució que s’ha de regir pels principis de neutralitat, independència i pluralitat. Per tant, han de ser completament compatibles el dret a vaga i manifestació amb el dret a impartir una assignatura o anar a classe.

Per això, el grup municipal del PSC presenta una moció al proper Ple demanant que les universitats públiques siguin plurals i recuperin una posició neutral respecte de la situació política catalana. També condemnen els fets succeïts en el campus catalans les darreres setmanes.

Segons el portaveu del GMS, Fran Belver, "la Universitat no pot prendre partit i ha d'estar al servei de tots, dels que protesten, que tenen tot el dret, i dels que pensen d'una altra manera que aquesta vegada no han vist reconeguts els seus drets que s'han vist lesionats".

La moció recull les següents consideracions:

- Instar les universitats públiques catalanes, tant claustres com rectorats, a manifestar públicament el seu suport a la totalitat de la comunitat universitària, al respecte a totes les idees i a la recuperació de la posició neutral respecte de la situació política catalana. I a manifestar el seu rebuig i condemna als fets succeïts en els campus catalans durant les darreres setmanes.

- Manifestar el rebuig a la modificació ad hoc de la normativa d’avaluació durant el primer semestre del curs 2019/2020 i instem la seva anul·lació.

- Instar el conjunt de les forces polítiques del país a treballar per garantir la no apropiació partidista de les institucions acadèmiques.

- Traslladar els precedents acords al rectorats de les següents universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Lleida, Universitat Politècnica de Catalunya i Universitat Oberta de Catalunya.

 

Fran Belver: "La universitat ha de ser plural i ha de respectar totes les opcions. Espero que mai més torni a succeir allò que ha passat on s'han coartat els drets d'altres persones que no pensen igual".

Manifestem públicament el suport a la totalitat de la comunitat universitària, el respecte a totes les idees i a la recuperació de la posició neutral respecte de la situació política catalana

Ficheros adjuntos: