L'Hospitalet

Tot el nostre suport a la celebració del Mobile World Congress a L'H

  • Actualizado:
  • Creado:

Davant algunes declaracions als mitjans de comunicació, manifestem en una moció el compromís del govern municipal socialista de recolzar institucionalment la continuïtat del Mobile a la ciutat i de consolidar la Fira com a seu de congressos internacional.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, va afirmar que faria tot el possible perquè el Mobile World Congress deixés Barcelona. Aquestes declaracions mostren un gran desconeixement de tot allò necessari perquè un esdeveniment com el Mobile  es mantingui en una mateixa seu. L’alcaldessa Núria Marín va recordar a Ayuso que el Mobile no ha de ser una competició entre Barcelona i Madrid, sinó entre Espanya i la resta del món.

En aquesta moció, conjunta amb ERC, volem posar de manifest que la realització d’un esdeveniment d’impacte mundial com és el MWC contribueix a donar projecció internacional a la ciutat de L'Hospitalet. Per tant, rebutgem les veus discordants quant a la seva ubicació i volem que s’hi sumin la resta de forces polítiques i també els agents socials i econòmics, segons assegura el portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, Jaume Graells. Des de l’inici de la seva celebració, el Mobile ha deixat més de 3.000 milions d’euros i ha generat 115.000 llocs de treball a la ciutat.

A més continuarem treballant juntament amb altres institucions que componen Fira de Barcelona, per consolidar Fira Gran Via com a referent internacional en l’organització d’esdeveniments que  puguin trobar a la nostra ciutat el millor entorn pel seu desenvolupament i projecció internacional.

L’aposta clara per disposar d’un entorn que afavoreixi la creació d’ocupació, el creixement i la competitivitat de les empreses, ha estat una de les prioritats de treball d’aquest ajuntament. 

Fruit d’aquesta voluntat, el mes de febrer del 2019 es va signar el protocol entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la cambra de Comerç, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de L’Hospitalet, per impulsar l’ampliació del recinte firal Granvia.

Aquest projecte que ens permetrà competir amb els recintes firals més importants d’àmbit mundial, atreure grans fires itinerants, possibilitar el creixement dels salons actuals i tenir la capacitat d’acollir diversos esdeveniments alhora. A més de consolidar els ja existents, com el MWC que pot plantejar-se continuar per molts anys i créixer al seu actual emplaçament.

 

Jaume Graells, portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista: "El Congrés de Telefonia mòbil porta moltes coses positives a la ciutat: impacte econòmic, ocupació, valor afegit i imatge en l'àmbit internacional. És molt important pel progrés econòmic i social de la ciutat" 

Ficheros adjuntos: