L'Hospitalet

Demanem al govern del PP la derogació de la reforma laboral i l'increment del salari mínim interprofessional

  • Actualizado:
  • Creado:

En la moció que presenta el Grup Municipal Socialista al ple del mes d'abril també mostren la nostra posició en contra d'altres formes de contractació precària, com ara el Contracte Únic que proposa Ciutadans.

Els socialistes creiem que la negociació col•lectiva és la principal eina per millorar les condicions de treball i retornar el poder d’interlocució als treballadors i sindicats. El debilitament de la negociació col·lectiva, i la preeminència dels convenis d'empresa han suposat una cursa a la baixa dels salaris en els sectors més regulars de la nostra economia

Per això, sol·licitem al Govern del PP l'increment del Salari Mínim Interprofessional fins al 60% del salari mitjà, donant compliment a la Carta Social Europea, per evitar que hi hagi treballadors pobres i per pujar les bases de cotització que marcaran les futures pensions.

La precarització del mercat laboral ha significat el descens en les bases de cotització dels futurs pensionistes, posant en risc la sostenibilitat econòmica de l’actual sistema de pensions, que ha entrat en un període de dèficits constants i creixents.

A més des del Grup Municipal reclamem a Ciutadans, al PP i als grups polítics que donen suport als Pressupostos Generals de l'Estat, que augmentin la despesa en polítiques actives d'ocupació i apostin per mecanismes que garanteixin la justa distribució de la riquesa.

 

El nostre portaveu del Grup Socialista Fran Belver ens explica la moció del #PleLH del mes d'abril en aquest vídeo. També podeu consultar el text de la moció en el fitxer adjunt.

Ficheros adjuntos: