L'Hospitalet

Demanem més recursos per garantir una atenció primària efectiva i de qualitat

  • Actualizado:
  • Creado:

Els socialistes de L'Hospitalet donem suport a les mobilitzacions convocades pels professionals de l'Atenció Primària i a les seves reivindicacions de millores assistencials, econòmiques i laborals.

En una moció del Ple del mes de novembre, el PSC insta el Govern de la Generalitat a reconèixer l’Atenció Primària i Comunitària com el veritable eix del sistema sanitari públic, donant-li el pes que necessita en el pressupost del departament de Salut per arribar a un mínim del 20% del pressupost.

Els socialistes considerem que l'Atenció Primària és la columna vertebral del sistema, però el Govern català li ha anat fent perdre el seu pes en el marc del pressupost de Salut i no només per efecte de les retallades, ja que el percentatge de pressupost dedicat a l’atenció hospitalària ha crescut en detriment de l’Atenció Primària. Les conseqüències les pateix la ciutadania, amb temps d’espera per rebre atenció superiors als 5 dies -i, en la majoria dels casos, entre dues i tres setmanes-, quan el temps d’espera per ser atès no hauria de ser superior a 48 hores.

És necessària una negociació efectiva amb tots els col·lectius que treballen en l’Atenció Primària, que pateixen l’impacte de les males condicions laborals i la pèrdua de dignitat de la tasca assistencial, 

Per això, donem el nostre suport als professionals que han aguantat el sistema durant tots els anys de retallades i han lluitat per tal de garantir una bona qualitat assistencial.

El nostre portaveu del Grup Municipal Socialista, Fran Belver, creu que  “és important dotar dels recursos necessaris als sistemes d’atenció primària, a més de donar suport a la mobilització dels professionals que reivindiquen millores assistencials en els CAPS”.

* Fran Belver fa un resum de la moció en aquest vídeo:

Ficheros adjuntos: