L'Hospitalet

Mocions PSC L'H Ple municipal d'octubre

  • Actualizado:
  • Creado:

El PSC presenta en el Ple d'octubre tres mocions per demanar que L'Hospitalet sigui declarada ciutat antifeixista; garantir el dret a l'habitatge digne i assequible, i altre amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones

El Grup Municipal Socialista presenta al Ple de l’Ajuntament  d’aquest mes d’octubre les següents mocions:

Moció per declarar L’Hospitalet ciutat antifeixista

- Condemnem totes les agressions feixistes a la nostra ciutat, així com totes les mostres de frivolització d’aquestes.

- No recolzarem els discursos populistes, feixistes i racistes que incentiven l’odi contra les persones migrants, les víctimes de la violència masclista, la comunitat LGTBI+, la diversitat religiosa i qualsevol altre diferència cultural o ideològica.


Moció d’impuls de mesures de solidaritat urbana per a garantir el dret a l’habitatge assequible i l’habitatge destinat a polítiques socials.

- Exigim a totes les Administracions implicades a assumir les seves responsabilitats, a cercar solucions d’acord amb les seves competències i a cercar eines de col·laboració que ens permeti oferir solucions estables i justes.

- Treballarem conjuntament amb associacions i plataformes en la redacció d’un Pla Local d’Habitatge, per dissenyar les actuacions futures en matèria d’habitatge públic a la ciutat i garantir el dret a l’habitatge. 

- Instem al govern espanyol a retirar els recursos interposats davant el Tribunal Constitucional per recuperar els preceptes legals que obliguen als grans tenidors d'habitatge a oferir lloguer social a les famílies vulnerables abans d'executar un desnonament o execució hipotecària.

Moció amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

- Manifestem el nostre compromís  per continuar lluitant contra les violències des de la prevenció, la sensibilització, la conscienciació, i l’atenció a les dones agredides per la violència masclista.

- Aquesta moció vol convertir-se en una declaració institucional de tots els partits arran de la Declaració Contra la Violència de Gènere del 25 de novembre

El grup socialista presentarà també conjuntament amb ICV-EUiA-Pirates-E una moció per adherir-se al manifest sol·licitant que l’acadèmia sueca modifiqui les seves normes i atorgui a Federico García Lorca el premi Nobel de Literatura a títol pòstum.

 

El nostre portaveu del Grup Municipal Socialita, Fran Belver, fa un resum de tot plegat en aquest vídeo.

Ficheros adjuntos: